Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vervoer ziekenhuis

16 augustus 2013

Vraag nummer: 35314

Beste Wendy of Joke,

Mijn vader is overleden. Nu is mijn moeder alleen en zij heeft geen rijbewijs en is slecht ter been. Zij moet vanwege ziekte nog heel vaak voor controle naar het ziekenhuis, in een plaats net buiten haar woonplaats. meestal breng ik haar dan maar ik kan helaas niet meer altijd vrij krijgen om mijn moeder naar het ziekenhuis te brengen. Bestaat er een oplossing voor het vervoer, waardoor mijn moeder alleen naar het ziekenhuis kan gaan?

Groet,

Marcel de Vries

Antwoord:

Beste Marcel,

Ik weet niet in hoeverre er bij uw moeder sprake is van een mobiliteitsbeperking maar er zijn verschillende mogelijkheden.

Als uw moeder met de trein op de plek van bestemming kan komen, biedt de NS de mogelijkheid voor hulp bij in-, uit- en overstappen, dit wordt ook wel assistentieverlening genoemd. Deze assistentie kan aangevraagd worden bij de NS. Voor meer informatie: http://www.ns.nl/reizigers/reisinformatie/informatie/reizen-met-een-functiebeperking

Als het voor uw moeder niet mogelijk is om met de trein te reizen, en het gaat om een korte afstand, dan bestaat er in veel plaatsen een lokaal vervoersysteem, bijvoorbeeld: Regiotaxi of OV-taxi. Dit taxivervoer is er voor iedereen maar mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen hier vanuit de WMO een tegemoetkoming voor aanvragen.

Het vervoer met de Regio- of OV-taxi kan eventueel ook gebruikt worden voor een rit naar het NS-station.

Voor langere reizen bestaat er de mogelijheid om met Valys te reizen. http://www.valys.nl

Voor het reizen met Valys of de tegemoetkoming voor de Regio- of OV-taxi, heeft iemand meestal een indicatie nodig.

Voor meer informatie hierover en het aanvragen van de indicatie, kunt u terecht bij het WMO-loket in uw gemeente.
Ik hoop uw vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben.

Met vriendelijke groet,
Wendy van der Kooij
Nunazorg

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder