Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vervoer as naar Rusland

16 oktober 2018

Vraag nummer: 56425

Persoon uit rusland heeft hier in NL gewoont . Overlijdt , crematie in NL .
Asbus opsturen naar geboorteplaats in Rusland.
Welke documenten zijn nodig
Fam. lid brengt zelf of .
Verzenden met Post NL

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Als u zelf met het vliegtuig gaat en dan de asbus als handbagage meeneemt, hebt u geen papieren voor de urn nodig.
Het meenemen van een urn of as in een vliegtuig is niet aan regels gebonden. Een vliegtuigmaatschappij wil alleen liever niet dat een urn meteen als urn herkenbaar is, maar dat die in een doos of koffer zit. Dat is alles.

Officieel zijn er geen papieren nodig om een asbus te vervoeren. Voor veel mensen voelt dat vreemd. Crematoria geven daarom crematieverklaringen af, ook in de Engelse taal, als mensen naar het buitenland gaan. Zo'n verklaring met een kopie van de akte van overlijden of het paspoort van de overledene is ruim voldoende.
u kan altijd zelf nog even naar de Russische ambassade bellen natuurlijk, zodat u zeker weet dat het goed gaat: 070 345 1300

Als u zelf niet meegaat en de urn ook als postpakket verstuurd bij PostNL dan kan dat als een gewoon postpakket verstuurd worden. Dan is het wel verstandig om een crematieverklaring en akte van overlijden er bij in de doos te doen, voor het geval de douane de doos opent.


Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Milou Demaret
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder