verkoop auto na overlijden


13 augustus 2017

Vraag nummer: 51628

Reactie: Omdat de executeur testamentair nu pas terug is van vakantie, worden bepaalde zaken na de dood van mijn man (eind juni) nu pas in gang gezet. Ik wist niet dat ik de auto van mijn man al op mijn naam had moeten zetten en wil hem eigenlijk zo snel mogelijk verkopen. Hoe pak ik dit verder aan? Welgemeende groet, S.L

Antwoord:

Beste mevrouw,

Als een erfenis zuiveraanvaart wordt, dan moet een auto inderdaad binnen 5 weken op een andere naam komen te staan anders is het voertuig niet verzekerd en dit is verplicht in Nederland. Wat u nu moet doen om de auto te verkopen:
"Als de nabestaanden de auto willen verkopen, dan nog moet deze binnen vijf weken zijn overgeschreven op naam van één van de nabestaanden. Let op: Als u door omstandigheden de auto niet binnen deze termijn laat overschrijven heeft dat in principe geen gevolgen. U dient de auto uit voorzorg alleen op privé terrein te parkeren (niet op een openbare weg) en u moet dan zo snel mogelijk alsnog de auto laten overschrijven zodat de auto verzekerd is. Als de auto is verkocht kunt u de verzekering opzeggen. De motorrijtuigbelasting stopt zodra de auto overgaat op een nieuwe eigenaar".

U kunt ook rustig door lezen op de website van uitvaart.nl:
https://www.uitvaart.nl/infotheek/huis-inboedel-auto/auto-na-overlijden


Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geholpen,
Met vriendelijke groet,
Milou Demaret
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn