Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Checklists: Uitvaart regelen in Nederland

17 oktober 2020

Vraag nummer: 61769

Hallo,

Ik heb een vraagje m.b.t. de locatie van een uitvaart.

Moet een uitvaart plaatsvinden in een kerk of crematorium?

Zijn hier regels voor?

Is dit bijvoorbeeld ook mogelijk op een andere plek zoals in de tuin of een mooie ruimte in een woning/ plek waar mensen graag zijn of waren.

Deze mail heb ik niet verstuurd vanwege een sterfgeval in mijn naaste omgeving.

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte vraagsteller,

U stelt een goede en belangrijke vraag. Een vraag die per omgaande een antwoord verdiend zou hebben, maar dat was helaas niet mogelijk is.

Een uitvaartplechtigheid of bijeenkomst hoeft niet plaats te vinden in een kerk of een crematorium. Vele andere locaties zijn mogelijk, afhankelijk van de wensen van de overledene en/of de nabestaanden.
Meer hierover kunt u vinden op de website waar u uw vraag gesteld heeft: https://www.uitvaart.nl/infotheek/de-plechtigheid
Ook een uitvaartondernemer kan u hier meer over vertellen.

Ik hoop dat u een passende locatie gevonden heeft.

Met vriendelijke groet,
Irene Welmers
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder