As van me lieve moeder


20 juni 2020

Vraag nummer: 61040

Me moeder is 10 mei overleden haar As is nog in de cremate plaats In Schagen :( ik woon in America ... ik ben natuurlijk meteen naar huis gekomen . Nu weer terug wil ik graag helpen om een mooie rust plaats voor haar te hebben in Wieringerwaard . Aan het einde van de straat waar we allemaal zijn opgegroeid ! Niet begraven maar in de .... wall ( ik wil een mooie plaque met een mooie foto erbij doen ) en een lieve text kan iemand me erbij helpen ? Kan u mij ideas sturen . 😔 Thank you

Antwoord:

Beste vraagsteller,

In Nederland zijn er regels met betrekking tot de as bestemming; u kunt dit onder andere vinden op de website waar u ook uw vraag gesteld hebt: https://www.uitvaart.nl/infotheek/begraven-cremeren-e-a/cremeren/asbestemming. Meer informatie wat er mogelijk is met de as kunt u ook op deze website vinden: https://www.uitvaart.nl/infotheek/begraven-cremeren-e-a/cremeren/as-bijzetten. Hier staan ook een aantal suggesties.

In uw vraag noemt u een plaats, Wieringerwaard, en een straat die u in gedachten heeft voor een rustplaats. Wat mogelijk is, is mede afhankelijk van de eigenaar van de plek en ik raad u aan contact met deze persoon of met de gemeente op te nemen.
De gemeente Hollands Kroon, waar het dorp Wieringerwaard toe behoort, heeft een aantal mogelijkheden op de website staan: https://www.hollandskroon.nl/inwoners/begraven/urn-bijzetten-of-as-verstrooien.

Er zijn legio mogelijkheden met betrekking tot een gedenkplaat en een lieve tekst; dit is zeer persoonlijk. Om u op weg te helpen: u kunt het woord ‘gedenkteken’ met een toevoeging (bijvoorbeeld plaat, glas, steen enzovoorts) of bijvoorbeeld ‘gedenktekst’ invoeren in www.google.nl . U kunt zo veel ideeën in woord en beeld op doen.

Ik hoop dat dit antwoord u op weg helpt met het vinden van een mooie rustplaats voor uw moeder.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >