Hulp bij het opzeggen van abonnementen na overlijden kind


30 mei 2023

Vraag nummer: 66750

Mijn kind is sinds kort omgekomen bij een auto-ongeluk, ik weet niet hoe ik alle dingen moet opzeggen
(abonomenten bijvoorbeeld).
ik zou graag hulp willen ontvangen hierbij.

Alvast bedankt!

Antwoord:

Geachte heer Zomer,

Gecondoleerd met het verlies van uw kind en excuus dat de beantwoording van uw vraag langer dan gebruikelijk op zicht heeft laten wachten. Hierbij mijn antwoord:

Het afsluiten van een abonnement is zo gedaan, maar het opzeggen ervan kan soms behoorlijk lastig zijn. Bedrijven willen natuurlijk graag dat hun klanten blijven, waardoor het soms moeilijk is om informatie te vinden over het stopzetten van een abonnement. Hier komen opzegdiensten in beeld. Deze diensten regelen de opzegging van abonnementen, maar hieraan zijn meestal kosten verbonden, terwijl opzeggen normaal gesproken gratis is.

Wat doen opzegdiensten?

Opzegwebsites lijken behulpzaam te zijn, omdat ze abonnementen namens mensen kunnen beëindigen. Ze vragen om persoonsgegevens, de naam en het adres van het bedrijf, evenals gegevens over het abonnement. Met deze informatie stellen de diensten een opzegbrief op. Soms is deze brief gratis te downloaden, maar meestal zorgen ze zelf voor het opstellen en verzenden van de brief, wat geld kost. De kosten variëren per aanbieder, variërend van een paar euro tot wel 30 euro.

Waarom schakelen mensen dan opzegdiensten in? Dit komt doordat deze websites hoog scoren in zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Veel mensen zoeken naar 'opzeggen' in combinatie met de naam van een bedrijf. Verschillende opzegwebsites verschijnen dan bovenaan de resultatenlijst, vaak omdat ze adverteren op die specifieke zoekwoorden.

Er zijn verschillende bedrijven die opzegdiensten aanbieden, zoals:

Opzeggen.nl
123Opzeggen.nl
Mijnopzeggingen.nl
Opzeggers.com
Opzegpartner.nl
Opzegtermijn.nl
Closure.nl

De meeste van deze opzegbedrijven leveren echter weinig toegevoegde waarde. Ondanks mooie beloftes zoals "100% opzeggarantie" en "Je wordt volledig ontzorgd", is hun dienstverlening vaak beperkt. Ze voeren slechts een paar taken voor je uit:

Ze zoeken het adres van het bedrijf op waarbij je een abonnement of lidmaatschap wilt opzeggen.
Ze bieden een opzegbrief aan waarin je je gegevens kunt invullen.
Vervolgens sturen ze deze brief namens jou op.
Voor deze diensten rekenen ze kosten variërend van €2,99 tot €29,95. Maar in de meeste gevallen houdt hun service daar op. Ze controleren niet of de opzegging succesvol is geweest en nemen geen contact op met het bedrijf als er iets misgaat tijdens het opzegproces.

Abonnement opzeggen

Het gebruik van opzegdiensten is wettelijk toegestaan en ze zeggen doorgaans daadwerkelijk het abonnement voor u op. Echter, er zijn kosten aan verbonden. Daarom is het beter om zelf uw abonnement op te zeggen. Kijk eerst op de website van het bedrijf. Sommige bedrijven hebben online een opzegformulier of bieden uitleg over het opzegproces. Als u dat niet kunt vinden, zeg dan op via een (aangetekende) brief of een e-mail met ontvangstbevestiging. Op die manier heeft u bewijs van uw opzegging. Op de website van ACM ConsuWijzer staat een voorbeeld van een opzegbrief. Deze brief is gratis te gebruiken en naar uw situatie aan te passen. Als u mondeling een abonnement opzegt, vraag dan altijd om een bevestiging via een brief of e-mail.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >