Beneficiaire aanvaarding met uiteindelijk negatieve saldo


29 april 2020

Vraag nummer: 60609

Geachte heer/mevrouw,

Na het overlijden van mijn vader heb ik besloten om beneficiair te aanvaarden. Ik heb een overzicht gemaakt met alle schulden/rekeningen en een vermogen/bezittingen. Dit wil ik samen met een aanvraag voor een akte van beneficiaire aanvaarding opsturen naar de rechtbank. Ik zie nu al dat na het opmaken van het overzicht/balans er een negatief saldo uitkomt uit de erfenis van mijn vader.
Wordt dit dan ook automatisch vermeld op de akte van beneficiaire aanvaarding? Of moet ik daar dan nog een aparte handeling voor uitvoeren?
Ook kom ik met de woningbouw van mijn vader er niet helemaal uit. Er moet nog 1 maand huur betaald worden, waar ik geen problemen mee heb, maar ze willen €1000 in rekening brengen voor de tegelvloer in zijn 2 kamer appartement die verwijderd moet worden en het schilderen van 8m2 meter van 1 rode muur.
Dat mijn vader, die al sinds 1999 op dat adres woonde, ooit een tegelvloer heeft aangelegd moet ik daar nu voor opdraaien terwijl er geen/onvoldoende bezittingen/vermogen wordt achtergelaten? Heb de woning keurig netjes leeggehaald en er mankeert verder niets.
Ook staat er nog een energie rekening van €700 en ziektekostenverzekering van €400 open.

Antwoord:

Beste vraagsteller,

U stelt een hele specifieke vraag waar ik u het antwoord niet op kan geven.
Ik adviseer u om een notaris voor onafhankelijk advies raadplegen; dit kan via internet: https://www.notaris.nl/bij-overlijden of telefonisch: 0900 3469393. Op werkdagen van 9.00 - 14.00 uur (80 cent per minuut). Voor de wachttijd betaalt u alleen de gebruikelijke belkosten.

Ik hoop dat mijn antwoord u verder helpt.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >