Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Valt noodzakelijke afministratie uit huis van overleden ouder halen ook onder aanvaarden van de erfenis na verwerping erfenis?

31 december 2020

Vraag nummer: 62175

Dag, Ik was benieuwd of je als volwassen kind automatisch de erfenis aanvaard, en de voortvloeiende schulden erft als je alleen de benodigde administratie uit het huurhuis van de overleden ouder haalt na overlijden om de uitvaart te regelen. Dank u.

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Met het meenemen van de administratie lijkt het mij dat u zich geen zaken van de overledene toe-eigent. Ik zie daarom geen verband met een mogelijke aanvaarding door alleen administratie mee te nemen. Let wel op, dat wanneer u de erfenis zou verwerpen, u zorgdraagt dat de administratie terecht komt bij de overige of opvolgende erfgenamen.

Met vriendelijke groet,

Joke Mourits

mail: post@levenszaken.nl

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder