Hoe vind ik het graf van moeder?


29 september 2020

Vraag nummer: 61639

beste,
ik heb een vriendin waarvan haar moeder is overleden toen ze klein was aan borstkanker.. haar vader wilt niks zeggen over haar moeder en ik wil samen met haar naar het graf gaan. het enige wat ze weet is de voornaam: A.. ze zou het schijnt in Vorselaar begraven zijn. rond het jaar 2006/2007. kunt u me helpen?
mvg Anoniem

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Uw vraag kan ik niet beantwoorden want ik weet het niet. Ik heb zelf even gekeken bij de juridische rubriek op deze site waar heel wat van dit soort vragen staan. Een echt antwoord is niet te geven maar misschien kunt u wat tips vinden. https://www.uitvaart.nl/juridisch/overige/diversen

Bijvoorbeeld:
Vraag nummer: 60674: Ik zoek mijn vader (waar is hij begraven of gecremeerd?)
Antwoord: Daar kunt u alleen achter komen door alle begraafplaatsen of alle crematoria in de woonplaats of in de regio van de overledene een voor een te benaderen. Er bestaat geen landelijk overzicht.
(…)
Begraafplaatsen en crematoria zijn wettelijk verplicht aan iedereen die het vraagt, te vertellen of iemand daar begraven of gecremeerd is. Maar men moet het wel aan iedere begraafplaats of crematorium afzonderlijk vragen. Ik adviseer altijd om dat niet telefonisch maar schriftelijk te doen.

Als u de gemeentelijke begraafplaats van iemands woonplaats en een lokaal of regionaal crematorium benadert, hebt u al 90% kans op succes. Als iemand niet in zijn woonplaats begraven is op een gemeentelijke begraafplaats, dan is misschien gekozen voor een kerkelijke begraafplaats.

Ik vond ook nog een ander antwoord of tip:
Bevoegde personen zoals notarissen, deurwaarders en advocaten kunnen waarschijnlijk de BRP raadplegen. De BRP is wat vroeger het bevolkingsregister bij de gemeente genoemd werd.
U zou dus bijvoorbeeld bij een notaris navraag kunnen doen.
Ik schat echter in dat u wel een achternaam nodig hebt maar u kunt een poging doen.

In verband met privacy heb ik de naam weggehaald.

Ik wens u succes met uw zoektocht. Ik hoop dat dit antwoord u verder helpt.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >