Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Alle gegevens zijn zoek

19 maart 2012

Vraag nummer: 27860

Mijn moeder is overleden en nu moeten wij voor ons pa uitzoeken of er nog pensioen zijn. De administratie is een puinhoop. Hoe komen we er achter waar mijn ouders verzekerd zijn?

Antwoord:

Geachte heer, mevrouw de Vries,

Het kan best lastig zijn om, nu er allerlei administratie ontbreekt, van alles te achterhalen.

De simpelste manier is om aan de hand van de bankafschriften of de belastingaangiften te werk te gaan. Via de belastingdienst kunt u mogelijk kopieen van de aangiften opvragen van het voorbije jaar.
Als u de bankrekeningnummers kent en weet bij welke bank uw ouders bankieren kunt u kopie-afschriften aanvragen. Aan de hand van de pensioenbijschrijvingen komt u er mogelijk achter waar uw ouders verzekerd waren.
Pensioenuitvoerders administreren alles op BSN (vroeger het Sofinumer) nummers dus mensen zijn vrij makkelijk te achterhalen.
Na overlijden geven de gemeenten ook het overlijden automatisch door aan een aantal pensioenverzekeraars, dus het kan evengoed zijn dat u ineens automatisch bericht krijgt.
Er bestaat nog geen waterdicht registratiesysteem voor pensioenen, dus u zult zelf in actie moeten komen.

Toch hoop ik dat ik u hiermee wat verder op weg heb geholpen.

Met een vriendelijke groet,

Joke van Zoest
Nabestaandenplanner

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder