Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Woning en inboedel na verwerpen nalatenschap

28 december 2019

Vraag nummer: 59591

Hallo,

Mijn vader is overleden en omdat er veel schulden zijn ga ik de erfenis verwerpen. Alle andere erfgenamen gaan ook verwerpen en dan zijn er geen erfgenamen meer over. Wie moet er nu voor zorgen dat alles geregeld word mbt huuropzegging, ontruiming etc?

Alvast bedankt!

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Indien u allemaal verwerpt is het uw zorg niet meer wie de nalatenschap beheert en afwikkelt, of wie de woning ontruimd. Door te verwerpen neemt u afstand van de nalatenschap. Indien u toch de afwikkeling wilt doen adviseeer ik u om de erfenis beneficiair te aanvaarden.

Hartelijke groet,

Joke Mourits
Estate en Financieel Planner
Professioneel executeur
bij Levenszaken en Erfzaken
post@levenszaken.nl
T: 070 321 00 15

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder