wens overleden opa


30 juli 2018

Vraag nummer: 55745

Goedendag,

Begin maart is mijn opa overleden. Nu is er wat gedoe met het verdelen van de erfstukken. Er zijn een aantal voorwerpen die verdeeld moeten worden, op deze voorwerpen heeft mijn opa voor zijn overlijden handgeschreven stickers geplakt met de naam van de erfgenaam erop, waarvan hij wilde dat zij die zouden krijgen na overlijden. De voorwerpen zijn door mijn opa naar eerlijkheid verdeeld en iedereen is meegenomen in deze verdeling. Het gaat hier om 4 personen. Alleen is 1 van de erven het niet eens met deze verdeling. Naast de handgeschreven stickers heeft mijn opa ook een getypte brief ondertekend waarop dezelfde verdeling staat.

Mijn vraag aan u is: is dit een geldige manier van erfenis verdelen of moet hier een taxateur aan te pas komen om alles opnieuw te verdelen?

vriendelijke groet,

Fl.

Antwoord:

Geachte vraagsteller,

Een codicil is alleen en slechts rechtsgeldig wanneer deze handgeschreven is, in uw geval betreft het een getypt exemplaar. Wettelijk gezien hebben de stickers op de betreffende zaken geen geldigheid. Een taxatie kan een manier zijn tot een verdeling te komen maar er zijn nog vele andere opties. Wellicht kan het helpen dat jullie eerst een gesprek aangaan met elkaar en eens kijken of jullie dichter bij elkaar kunnen komen. Een taxateur kost geld en dan is de vraag of die lasten het overwegen waard zijn, in relatie tot de waarde van de spullen.

Met vriendelijke groet,
Joke (van Zoest) Mourits
sce executeur, estate- en financieel planner

erfzaken
platinaweg 25
2544 ez den haag
tel 070 321 00 15
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >