Verwerping, erfgenamen en huissleutels


22 oktober 2017

Vraag nummer: 52433

Beste Milou en Joke,

Mijn zusje en ik hebben besloten de erfenis van mijn vader te verwerpen. Wij beseffen ons dat de gehele afwikkeling niet meer bij ons ligt. Er is geen testament waarin erfgenamen zijn aangewezen, maar mijn vader had 1 broer. Klopt het dat de erfenis dan automatisch, wanneer wij verwerpen, verschoven wordt naar zijn broer?


Verder hebben wij tijdens de laatste dagen van onze vader, zijn huissleutels en autosleutels in beheer genomen, omdat hij daar in zijn ziektebed niets meer mee kon. Alles verliep heel plotseling.

Nu kiezen wij voor verwerping, maar hebben dus deze sleutels nog in bezit. Het betreft een eigen auto en de sleutels van een koopwoning. Waar moeten deze zaken naartoe?

Hopelijk kunt u ons helpen! Het is lastig om online antwoord op deze laatste zaken te vinden.

Vast bedankt en hartelijke groet,

Sophie

Antwoord:

U vraagt zich af wie nu de erfgenaam is van uw vader nu u de erfenis zal gaan verwerpen. Daar kan ik helaas geen antwoord op geven omdat ik de gehele situatie niet ken. De eerste vraag die gesteld moet worden is of er nog afstammelingen in leven zijn van u en/of uw zusje? Want als dit het geval is treden zij in uw plaatsen.

Ik zou eerst kijken of verwerpen wel verstandig is, omdat ik de indruk krijg dat u de verwerping nog niet formeel heeft gedaan?

Met vriendelijke groet,

Joke (van Zoest) Mourits
sce executeur, estate- en financieel planner

erfzaken
platinaweg 25
2544 ez den haag
tel 070 321 00 15
www.erfzaken.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >