Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verwerping, erfgenamen en huissleutels

22 oktober 2017

Vraag nummer: 52433

Beste Milou en Joke,

Mijn zusje en ik hebben besloten de erfenis van mijn vader te verwerpen. Wij beseffen ons dat de gehele afwikkeling niet meer bij ons ligt. Er is geen testament waarin erfgenamen zijn aangewezen, maar mijn vader had 1 broer. Klopt het dat de erfenis dan automatisch, wanneer wij verwerpen, verschoven wordt naar zijn broer?


Verder hebben wij tijdens de laatste dagen van onze vader, zijn huissleutels en autosleutels in beheer genomen, omdat hij daar in zijn ziektebed niets meer mee kon. Alles verliep heel plotseling.

Nu kiezen wij voor verwerping, maar hebben dus deze sleutels nog in bezit. Het betreft een eigen auto en de sleutels van een koopwoning. Waar moeten deze zaken naartoe?

Hopelijk kunt u ons helpen! Het is lastig om online antwoord op deze laatste zaken te vinden.

Vast bedankt en hartelijke groet,

Sophie

Antwoord:

U vraagt zich af wie nu de erfgenaam is van uw vader nu u de erfenis zal gaan verwerpen. Daar kan ik helaas geen antwoord op geven omdat ik de gehele situatie niet ken. De eerste vraag die gesteld moet worden is of er nog afstammelingen in leven zijn van u en/of uw zusje? Want als dit het geval is treden zij in uw plaatsen.

Ik zou eerst kijken of verwerpen wel verstandig is, omdat ik de indruk krijg dat u de verwerping nog niet formeel heeft gedaan?

Met vriendelijke groet,

Joke (van Zoest) Mourits
sce executeur, estate- en financieel planner

erfzaken
platinaweg 25
2544 ez den haag
tel 070 321 00 15
www.erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder