Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

ontruimen na overlijden

21 november 2018

Vraag nummer: 56744

broer overleden 08.11 wij verwerpen erfenis - maar dat kan ik volgende week pas bij Rechtbank aanleveren (met volmachten) huurwoning broer nogal bende en niets waard. Hoe zit het precies met opleveren, ontruimen / wij willen dat niet want kunnen kosten niet dragen en zelf te oud om te sjouwen.Ik heb huur nog niet opgezegd - eigenlijk dus nog helemaal niets gedaan.

Antwoord:

Geachte vraagsteller,

Indien u de erfenis verwerpt vervullen uw kinderen uw plaats. Met andere woorden, zij erven in uw plaats. Vaak is dit niet gewenst, tevens wordt als 1 van de (klein)kinderen minderjarig blijkt een verwerping onmogelijk. Dit aangezien een wettelijk vertegenwoordiger van een minderjarige erfgenaam toestemming moet vragen voor verwerping aan de Rechtbank, doorgaans zal geadviseerd worden in dat geval beneficiair te aanvaarden.

In geval van verwerping mag u zich niet meer bemoeien met iets uit de nalatenschap, dus ook niet met de huurwoning.

Met vriendelijke groet,

Joke Mourits
sce executeur, estate- en financieel planner

erfzaken
platinaweg 25
2544 ez den haag
tel 070 321 00 15
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder