Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

moeder naar verzorgingshuis, geen contact met ouder

13 april 2021

Vraag nummer: 62743

Hallo,

Mijn moeder is net naar een verzorgingstehuis gegaan, ze huurde een woning van de woningbouwvereniging. Nu zag ik vandaag dat de woning van mijn moeder weer in de verhuur ging. Wij de 3 kinderen hebben geen contact met mijn moeder al heel veel jaar niet. Wie is er verantwoordelijk voor het leeghalen van de woning. En heb ik nog recht om iets uit de woning te halen het gaat dan niet om grote spullen maar om bijvoorbeeld foto's van vroeger of iets dergelijks.

Antwoord:

Beste vraagsteller,

De woning betreft de woning van uw moeder. De enige die zeggenschap heeft over de ontruiming van de woning en de spullen van de inboedel is uw moeder. Om spullen uit haar woning te halen heeft u daarom haar toestemming nodig. Ook als dat foto's van vroeger betreft.


Joke
Leefmeester en professioneel executeur
Levenszaken en erfzaken

M: post@levenszaken.nl
T: 070 321 00 15

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder