Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

kosten huurwoning

14 mei 2016

Vraag nummer: 46135

Goeden dag,
Mijn vader is overleden. Hij woonde in een huurwoning die sterk verwaarloosd is gedurende 30 jaar. Wij denken erover de erfenis te weigeren. Kunnen wij (2 kinderen) worden aangesproken op de staat van de woning? En moeten wij het huis leeghalen?

Dank voor uw antwoord!

Antwoord:

Beste vraagsteller,

De kosten voor het terugbrengen van de huurwoning in de oude staat zijn kosten die ten laste van de nalatenschap komen. Om die reden doet u er verstandig aan de erfenis inderdaad beneficiair te aanvaarden. Regel dit zelf bij de Rechtbank of via een notaris. Zodra u de akte van beneficiaire aanvaarding heeft legt u die o.a. over aan de verhuurder. U bent, samen met de andere erfgenamen, vereffenaar en dient u taken als vereffenaar te doen. Dit betekent dat u wel de kosten van en gedurende het beheer mag (moet) beperken. M.a.w., u mag de huur opzeggen en de woning leeghalen, officieel mag u vanuit de inboedel geen goederen toe eigenen of toedelen. Dit betekent de inboedelgoederen bewaren of laten veilen.

Met vriendelijke groet,
Joke van Zoest
sce executeur, estate- en financieel planner

erfzaken
platinaweg 25
2544 ez den haag
tel 070 321 00 15
Email: post@erfzaken.nl
www.erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder