Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

kopen uit benificair aanvaarde erfenis voor minderjarige

24 juni 2014

Vraag nummer: 38890

Beste meneer, mevrouw,

De vader van mijn minderjarige (13) dochter is overleden. Zij is zijn enige wettelijke erfgenaam.
De erfenis is benificiair aanvaard en er is een excucteur benoemd die ook bevoegd is de woning en inboedel te verkopen.
Mijn dochter is gehecht aan een aantal meubelstukken van haar vader. Mag ik deze voor haar uit de inboedel kopen?
Met dank,
Sophie

Antwoord:

Geachte vraagsteller,

De erfenis is beneficiair aanvaard. U bent de wettelijk vertegenwoordiger van uw dochter en u mag dus namens haar handelen in deze erfenis. Nu is er ook een executeur benoemd en lijkt mij dat u alles via de executeur laat verlopen. U kunt dus het beste met hem in contact treden.
U kunt dan uw vragen met hem overleggen.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest FFP
SCE Executeur| Estate Planner| Financieel Planner

Erfzaken
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder