Inboedel van huurder na overlijden


24 september 2020

Vraag nummer: 61605

Wij verhuren een woning. De huurder is overleden. De familie verwerpt de erfenis vanwege schulden. Er zit weinig schot in de situatie. Er zijn bijna 2 maanden na zijn overlijden verstreken. We ontvangen geen huur meer. De woning is vervuild en niemand lijkt zich te bekommeren over de inboedel. Wat kunnen wij doen ?

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Bij het verwerpen van een erfenis hebben de erven geen enkele bemoeienis meer met de nalatenschap. Omdat u de eigenaar van de woning bent, lijkt het me dat u zelf dan stappen kunt nemen. Of alle familie heeft verworpen, is u misschien niet bekend. Dat is misschien raadzaam om even na te vragen. U zou onder de rubriek over erfrecht (mr. Van der Griend) op deze site kunnen zoeken of u antwoord kunt vinden, of hem zelf uw vraag stellen.

U kunt ook uw eigen notaris om raad vragen of eventueel de notaristelefoon bellen. Het nummer van de notaristelefoon is 0900 3469393; zij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 14.00 uur. De kosten van de notaristelefoon bedragen naast uw gebruikelijke belkosten 80 cent per minuut.

Ik hoop dat dit antwoord u verder helpt. Ik wens u veel sterkte en een snelle oplossing van de situatie.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >