Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

inboedel na verwerpen erfenis

4 december 2020

Vraag nummer: 62071

Wat gebeurd er met de inboedel na het verwerpen erfenis.Wordt de inboedel dan inbeslag genomen, zo ja op welk termijn horen wij daar iets van. Wij wachten nu al 5 maannden.

Antwoord:

Beste vraagsteller,


U heeft bij de rechtbank aangegeven dat u de erfenis wilt verwerpen en de rechtbank heeft uw verwerping aanvaard. U bent dan geen erfgenaam meer en het is aan de andere erfgenamen, als die er zijn, om te beslissen wat er met de inboedel gebeurd.
U wordt hierover niet geïnformeerd, door het verwerpen van de erfenis bent u geen partij in de afwikkeling van deze nalatenschap.

Ik hoop u met dit antwoord verder geholpen te hebben.


Met vriendelijke groet,
Irene Welmers
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder