Huurhuis


20 april 2016

Vraag nummer: 45902

Mijn moeder woont in een huurhuis en wordt 80 jaar. Nu vraag ik mij af wat er gebeurt als zij overlijdt. kunnen wij als broers en zussen verantwoordelijk worden gesteld voor de staat van de tuin en het huis.Er staan een aantal schuren in de tuin die haar overleden echtgenoot 25 jaar geleden heeft gebouwd, is het dan niet beter om de erfenis beneficiair te aanvaarden.Mijn moeder heeft bijna geen geld, en ook wij kinderen hebben geen geld om deze kosten te betalen. Mijn moeder durft ook geen contact op te nemen met de woningstichting.Wat te doen?

Antwoord:

Beste briefschrijver,

Als erfgenamen neemt u automatisch alle verplichtingen van uw moeder over. Dus u erft ook de plicht om het huurhuis volgens de regels van de woningstichting op te leveren.
Bij beneficiair aanvaarden kunt u uitzoeken wat de kosten zijn die u zou moeten maken en vervolgens de afweging maken om de erfenis te verwerpen of te aanvaarden.

Echter, er zijn aan beneficiair aanvaarden ook kosten verbonden:
In eerste instantie griffierechten van de rechtbank (na te vragen bij de rechtbank).
Als de notaris het één en ander verzorgt, kunt u het honorarium daarvoor navragen bij uw notaris. Voor de wettelijke vereffening kunnen er mogelijk bijkomende kosten zijn.
U kunt ook dit navragen bij de notaris.
Ik hoop uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.
Met vriendelijke groet,
Milou Demaret
Nunazorg

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >