Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

erfenis verwerpen huurwoning en sleutel

8 februari 2023

Vraag nummer: 66110

Hallo,
Als ik na het overlijden van mijn moeder de erfenis verwerp dan begrijp dat ik niets meer van doen heb met (oa) haar huurwoning. Nu is het geval dat ze nu in een hospice is, daar heeft ze haar persoonlijke spullen zoals portemonnee met bankpas en ID-kaart, maar ook de sleutels van haar huurhuis. Ik vraag me af hoe ik om moet gaan met een bankpas, ID kaart en huissleutels (huur0 na overlijden en na het verwerpen van de erfenis.

Antwoord:

U kunt de sleutels afgeven bij de woningcorporatie. De bankpas en de ID kaart kunt u in principe na doorknippen weggooien.

U kunt dan voor de volledigheid de verhuurder op de hoogte stellen van de verwerping.

Met vriendelijke groet,

Joke
post@levenszaken.nl
www.levenszaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder