erfenis verdeling


20 januari 2014

Vraag nummer: 37058

Goedendag,


Ik heb een vraag.

Mijn vader is 14-01-2014 overleden.
Hij had geen testament.
De erfenis is een koop huis, auto en een zeer oude inboedel.


We zijn met 4 erfgenamen en er is besloten dat ik de volmacht krijg om alles te regelen, gezien niemand geld heeft om nu al een notaris in te huren en we nog niet weten of we zuiver gaan aanvaarden.

Ik wil het als volgt aanpakken. (hoor graag of ik het zo goed doe of dat ik dan de wet overtreed.)


1. volmacht, maken/ondertekenen, (a4, beschrijven van de taken waar de erfgenamen voor tekenen) Inhoud de taken van de gevolmachtigde.

2. administratie doen om de schulden te bepalen en alles op te zeggen wat kan. De verwachte schuld is tussen de € 4000- €5000 aan rekeningen en in de min bij de bank, met deze info zouden we de erfenis zuiver aanvaarden. (excl. hypotheek)

4. Eerst de auto te koop aanbieden, vanwege de schuld.

5. Met de gemaakte planning de boedel uitzoeken, wat er verdeeld wordt, op een later tijdstip. De rest apart voor de verkoop of vuilnis.

6. Huis laten taxeren.

7. Boedel die men wil hebben als aandenken, i.o.m elkaar meenemen.

8. Huis in de verkoop.

9. de geblokkeerde rekening van de overledene is na blokkade, geopend voor de erfgenaam/gevolmachtigde. Kan ik de te goeden laten staan i.o.m de erfgenamen voor eventuele navorderingen?

10.Bij verkoop, komt de notaris om de hoek kijken. Wat gebeurd er met het bedrag van de verkoop van het huis? Komt dit op de overledene zijn rekening, die nu op de erfgenaam/gevolmachtigde staat, zodat de gevolmachtigde het verdeeld of stort de notaris direct ieder 1/4 e deel op de rekening van iedere erfgenamen?


Ik zou het zeer op prijs stellen als ik een reactie ontvang op mijn vragen.


Met vriendelijke groet,


MC Blok
Atlasvlinder 1
2317 JP LEIDEN

Antwoord:

Geachte vraagsteller,

Uw vraag is te veelomvattend om echt goed te kunnen beantwoorden. Gelet op uw vragen en uw uitgangspunten raden wij u aan met een notaris of bv. met ons kantoor een vrijblijvend gesprek aan te gaan omtrent de vragen die bij u spelen. Uw vragen zijn te veelomvattend en te breed om in dit panel duidelijk te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest FFP
sce-execeur

www.erfzaken.nl
joke@nabestaandenplanner.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >