Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Erfenis en bijstandsuitkering

6 april 2017

Vraag nummer: 50375

Dag,

Er is een erfenis in Suriname, waarvan de 3 erfgenamen in Nederland wonen. (al langer dan 20 jaar)
De erfgenaam bij wie ik betrokken ben heeft een bijstandsuitkering.
Welke verplichtingen heeft zij om geen problemen te krijgen met haar bijstandsuitkering?
De erfenis zou vooral om een boedel gaan, zoals woning en spulletjes.
Kunt u hierover informeren? We zien uit naar uw bericht, waarvoor dank!

Antwoord:

Dat hangt er vanaf wat de erfenis inhoudt, wanneer de boedelspullen te gelde gemaakt kunnen worden en meer opbrengen dan de vrijstelling die mensen hebben in box 3 als zij een uitkering hebben, dan dient dit opgegeven te worden aan de gemeente.

Joke van Zoest
SCE executeur, Estate- en Financieel Planner
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl
Tel: 070-3210015

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder