Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

boedel opkopen?

16 oktober 2013

Vraag nummer: 35969

Geachte heer/mevrouw,

Stel dat ik een inboedel van een erflater door een officiële boedeltaxateur laat taxeren. De waarde is bijv. 5000,--. Is het dan mogelijk om deze boedel te verkrijgen door betaling van het bedrag op de rekening van de erflater, zodat met dit geld andere schuldeisers kunnen worden ingelost en ik dus geen erfgenaam ben, omdat ik de boedel gekocht hebt en niet door acceptatie als erfenis heb geaccepteerd, wat mij dus direct als volledig erfgenaam aansprakelijk zou stellen voor de rest van de schulden? Volgens mij mag of kan het toch niet uitmaken wie de boedel opkoopt en betaald. Zolang het bedrag van de taxatie maar ten gunste van de erflater komt.

Mvg, ErikAntwoord:

U kunt, nadat u de erfenis verworpen heeft, zelf de goederen uit de nalatenschap niet aan uzelf verkopen. De overige erfgenamen, of bij gebreke daarvan, de overheid, zal dan beslissen wat er met de erfenis gebeurd. U heeft zelf daarin geen stem meer omdat u geen erfgenaam bent.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest FFP
www.nabestaandenplanner.nl
joke@nabestaandenplanner.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder