auto - benificiaire nalatenschap


15 januari 2018

Vraag nummer: 53413

Ik las onderwerp 50370.

Als je de auto van overledene zsm verkoopt ivm benificiair aanvaarden. Moet dit dan volgens ingeschatte bedrag van boedellijst of mag het voor minder? Hoe kom je tot een reeele waarde? Aangezien je de auto niet kunt gebruiken, kun je niet naar garage voor taxatie. Op Marktplaats staan auto's in veel betere staat dus is veel te hoog bedrag voor deze auto. Kun je de auto zelf kopen of moet het aan derden? En moet de opbrengst op rekening overledene gestort of op rekening vereffenaar tbv evt verrekeningen schuldeisers? Igv geen schuldeisers of andere erfgenamen valt dit bedrag de vereffenaar toe?
>
> Bvd voor uw hulp.

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Bij de verkoop van een auto speelt met name de marktconforme prijs een rol. Wanneer u de auto bv via marktplaats verkoopt is de gangbare prijs die prijs die mensen bereid zijn te betalen, u start daarbij doorgaans met een vraagprijs die daarboven ligt.

U mag overigens wel met de auto langs een taxatie- of garagebedrijf rijden en ook mag een potentiele koper er een proefrit inmaken, daarom dient de verzekering door te lopen totdat de auto is overgeschreven aan een nieuwe eigenaar.

U mag de auto aan uzelf verkopen maar daarbij dient u bedacht te zijn dat u bij die handeling de erfenis niet aanvaard. Dus, de opbrengst storten op de ervenrekening. (waarschijnlijk zijn de gezamelijke erven de vereffenaar?)
Als na de afwikkeling (vereffening) een positief saldo resteert op de ervenrekening mag dat saldo verdeeld worden onder de erven.

Met vriendelijke groet,
Joke van Zoest
sce executeur, estate- en financieel planner

erfzaken
platinaweg 25
2544 ez den haag
tel 070 321 00 15


www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >