Wil ik executeur zijn?


4 januari 2017

Vraag nummer: 48846

Mijn schoonouders vragen mij executeur te worden.
Ik twijfel erg of ik deze verantwoordelijkheid op mij kan en wil nemen.
Er is veel onmin binnen de familie. Een dochter wordt voor zover mogelijk onterft. Verschillende kleinkinderen zullen niet genoemd worden. Ze zijn echter wel voornemens om onze kinderen speciale kostbare zaken na te laten.
Als "koude kant" ben ik zelf gelukkig geen erfgenaam (hun keuze) maar als moeder van mijn kinderen kan lijken dat ik bevooroordeeld ben.
De nalatenschap zal met name bestaan uit zaken en onroerend goed. Ik weet noet hoe duidelijk de wensen omschreven zullen zijn.
Hoe groot is de kans dat ik straks midden in alle ellende sta?

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Het is moeilijk aan te geven of er problemen te verwachten zijn. In de hoedanigheid van executeur vervult u een speciale taak, en dient u onafhankelijk uw taken te vervullen. Het spreekt voor zich dat u een belang heeft t.b.v. uw kinderen en dat belang zou u dan moeten kunnen loskoppelen van uw executeurs werkzaamheden.

Het is natuurlijk aan u om te beslissen of u wel/niet executeur wilt zijn. Ik raad uw schoonouders aan een onafhankelijke derde als opvolgend executeur te benoemen. In het geval u dan uw taak weigert, vindt er opvolgende executele plaats naar de benoemde partij en kan de nalatenschap alsnog afgewikkeld worden.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest
SCE Executeur, Estate Planner bij Erfzaken

www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl
T: 070-3210015

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >