Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Waar is mijn dierbare begraven of gecremeerd?

19 september 2018

Vraag nummer: 56154

Hello heb een vraagje kreeg net te horen dat me vader 9 september overleden is zijn naam is L de B.
Weet u miss waar ik dat ken achterhalen waar hij begraven of gecremeerd is en hoe ik er achter kom waar hij aan overleden. Is enz

Antwoord:

Beste vraag steller,

Uit privacy overwegingen heb ik de naam van uw vader onherkenbaar gemaakt.
Helaas bestaat er geen landelijk register waar in dit is terug te vinden.
Ik adviseer u om eerst contact op te nemen met de gemeentelijke begraafplaats in de gemeente waar uw vader woonde en vervolgens met crematoria in en rond zijn woonplaats. Dan hebt u een grote kans om te achterhalen waar hij begraven of gecremeerd is. Houders van begraafplaatsen en crematoria zijn wettelijk verplicht om mede te delen of iemand bij hen is begraven of gecremeerd.
Als men u niets kan vertellen, kunt u in een iets wijdere kring zoeken, bijvoorbeeld in en rond zijn geboorte plaats.
Ik hoop dat u deze informatie kan vinden en dat ik u een stukje op weg heb kunnen helpen,
met vriendelijke groet,
Milou Demaret
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder