Vragen Erfenis - Investeringen in woning en achterstallig inkomen


22 augustus 2021

Vraag nummer: 63495

Beste Uitvaart.nl

Wij zijn bezig met de afhandeling van de erfenis van onze vader, en hebben de volgende vragen.

1. Onze stiefmoeder had door een conflict met de werkgever haar loon van 6 maanden voor het overlijden van mijn vader niet ontvangen. Dit is nu wel ontvangen, maar nadat hij overleden is. Moet dit worden meegenomen in de boedel? Ze waren onder de nieuwe wet getrouwd in een beperkte gemeenschap van goederen.

2. Tijdens dat ze getrouwd zijn is er een onstlaguitkering van onze vader gedaan, en hiermee zijn investeringen in zijn woning gedaan (die buiten de gemeenschap valt). Klopt het dat hier dan 50% als schuld naar de gemeenschap gaat?

Alvast Bedankt.

Koen

Antwoord:

Loon is belast op het moment van ontvangen, ook kan vooraf niet berekend worden welk netto bedrag (bij uitgesteld loon) er kan worden verwacht in geval van een achterstand. Het lijkt mij om deze reden een stukje grijs gebied of dit loon wel/niet moet worden meegewogen in de boedel op het moment van overlijden. Er is weliswaar recht op achterstallig loon, maar de werkgever had in theorie failliet kunnen gaan.

Uw vragen zijn lastig te beantwoorden via deze rubriek. Ik raad u aan advies in te winnen bij een adviseur of een notaris.

Met vriendelijke groet,

Joke Mourits

EXECUTEUR
ESTATE EN FINANCIEEL PLANNER

POST@LEVENSZAKEN.NL

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >