Verwerping erfenis


10 mei 2020

Vraag nummer: 60713

Mijn vader is pas overleden. Ik heb de papieren al ingediend voor de verwerping van de erfenis.
Hij had een huurwoning. Ik kan financieel geen kosten dragen voor ontruiming en heb ook de ruimte niet om te stallen. Moet ik de verhuurder op de hoogte stellen van het overlijden? en moet ik de bank inlichten? Er werd mij door een nabestaandendesk verteld dat ik niks hoef te doen. klopt dit? Ik wil niks doen wat ik niet mag doen ivm verwerping.

Antwoord:

Beste vraagsteller,

In uw vraag schrijft u dat u ‘de papieren voor de verwerpring van de erfenis al hebt ingediend’. Ik ga ervan uit dat u bedoelt dat u het ‘formulier verklaring nalatenschap’ bij de rechtbank heeft ingediend.
Ik adviseer u om u goed over de verwerping te laten voorlichten. Bent u bijvoorbeeld de enige erfgenaam?
Veel informatie over nalatenschap kunt u ook vinden op deze pagina van de website: https://www.uitvaart.nl/infotheek/nalatenschap/wat-te-doen-met-de-erfenis/de-erfenis-verwerpen
Tevens is in de rubriek over erfrecht veel aandacht voor allerlei zaken rondom soortgelijke kwesties als de uwe.

Het lijkt mij wel netjes om de woningbouw in kennis te stellen van het overlijden van uw vader maar ik weet niet zeker hoe u dit het beste kunt aanpakken.
Ik adviseer u om óf de vraag aan onze notaris (Mr. C van de Griend) op deze website te stellen, ófwel advies te vragen bij het Juridisch Loket: www.juridischloket.nl , telefoon: 0900 – 8020; de kosten zijn € 1,10 per minuut met een maximum van € 12,50. Excl. een starttarief van 4,5 cent en uw gebruikelijke belkosten, ófwel bij een notaris, dat kan ook via de Notaristelefoon: 0900 3469393. Let wel dat daar enige kosten aan zijn verbonden. Op werkdagen van 9.00 - 14.00 uur (80 cent per minuut).

Ik hoop dat u met dit antwoord vooruit geholpen bent.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >