Terug vorderen kosten crematie


21 maart 2020

Vraag nummer: 60329

Zus heeft op verzoek van overledene zijn crematie geregeld (zijn kinderen zijn al 23 jaar buiten beeld).De Uitvaartondernemer stond erbij toen cliƫnt zijn wensen aan hem kenbaar maakte.Geld voor de crematie was beschikbaar en staat op zijn rekening.In de week voorafgaand aan zijn overlijden heeft hij nog zijn auto laten verkopen om de kosten voor crematie beschikbaar te hebben.Zus heeft het opdrachtformulier vd uitvaartonderneming ondertekend.Zij zal dus de factuur moeten betalen, maar heeft geen toegang tot de bankrekening vd overledene.Wat moet zij nu doen om haar geld terug te krijgen? Zij is geen erfgenaam en er is geen executeur.

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Ik kan u niet anders berichten dat degene die opdracht voor de crematie getekend heeft verantwoordelijk is voor de kosten, de betaling van de factuur. De opdrachtgever dient te betalen.
Wel is het zo dat u de kosten mag verhalen op de nalatenschap. Ook als de nalatenschap eventueel beperkt is, zijn dit soort kosten de kosten die voorrang hebben. Er zal op dit moment iemand zijn die de nalatenschap beheert.

Ik adviseer u om contact op te nemen met een notaris. Dat kan uw eigen notaris zijn of u kunt de notaristelefoon bellen voor onafhankelijk advies: https://www.notaris.nl/de-notaris/notaristelefoon of telefonisch: 0900 3469393. Op werkdagen van 9.00 - 14.00 uur (80 cent per minuut). Voor de wachttijd betaalt u alleen de gebruikelijke belkosten.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geholpen.


Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >