Rekening en verantwoording executeur.


29 januari 2018

Vraag nummer: 53558

Onmiddelijk de dag na de crematie moesten de meubels en spullen uit de kamer in het verzorgingstehuis en worden opgeslagen. Met de door de nabestaanden gehuurde bestelbus is schade veroorzaakt aan het pand. Het verzekeringsrisico was afgekocht naar € 450,00. Mag dit door de executeur op de rekening en verantwoording naar de erfgenamen opgevoerd worden.

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Uw vraag komt niet helemaal goed naar voren. Ik kan niet afleiden of de bus in opdracht van de executeur is gehuurd of dat de nabestaanden deze op eigen houtje hebben gehuurd. Tevens is mij niet duidelijk wat u bedoelt met "Mag de executeur deze schade opvoeren op de rekening en verantwoording"?
Feitelijk behoort de schade die is toegebracht onder de aansprakelijkheid van de erven. Omdat de woning leeg moest en de nabestaanden hiervoor afhankelijk waren van de bus lijkt het mij dat deze schade gedragen wordt door de nalatenschap. Dus ja, de executeur voldoet dit eigen risico uit de nalatenschap en dus zie je deze post terug in de Rekening en Verantwoording.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest

SCE executeur, financieel en estate planner

www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl
Tel: 070 321 00 15

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >