Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Opgebouwde no-claim na overlijden over op partner

14 oktober 2014

Vraag nummer: 40241

Wat gebeurd er met de opgebouwde no-claim als de auto overgeschreven wordt op de gehuwde partner die ook altijd gebruik van de auto heeft gemaakt (familieauto)? De partner heeft de laatste 3 jaar de auto alleen gebruikt ivm de hersenbloeding van degene op wiens naam de auto staat.

Antwoord:

Zowel na overlijden als na echtscheiding kunt u de verzekeraar verzoeken de opgebouwde no-claim te splitsen in geval van gezamenlijk gebruik en besturing van het voertuig. De no-claim wordt altijd toegekend aan de verzekeringsnemer en de bestuurder. Doorgaans in geval van partners is 1 van beide partners verzekeringsnemer en bouwt deze de no-claim korting op op zijn/haar naam. Na overlijden kan dat recht op opgebouwde no-claim vervallen. U kunt het beste uw vraag rechtstreeks aan uw verzekeraar of tussenpersoon stellen omdat deze no-claim altijd individueel wordt beoordeeld.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest
SCE executeur, Financieel en Estate Planner
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder