Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Mee begraven van tastbare herinneringen.

5 januari 2017

Vraag nummer: 48872

Iemand wil een stenen beeldje van ong. 30 cm met een grote emotionele waarde in de kist in het eigen graf meenemen.
In de familie gaat het gerucht, dat dit sinds kort niet meer is toegestaan (wettelijk). Ik kan het nergens vinden, Is die bewering juist? en waar kan ik die wet vinden?
B.v. dank,

Antwoord:

Beste vraagsteller,

De wet bevat geen regels voor wat er wel en niet in de kist mag, maar crematoria en begraafplaatsen kunnen in hun algemene voorwaarden wel voorwaarden opnemen. Begraafplaatsen doen dat meestal in een beheersverordening of beheersreglement.

Het is zaak om rekening te houden met verontreiniging van de grond.
Natuurbegraafplaatsen stellen vaak strengere eisen dan reguliere begraafplaatsen. Zaken als brillen en sieraden worden afgeraden, maar zijn niet altijd verboden.
Het is dus zaak om goed na te vragen wat wel of niet is toegestaan op de door u gekozen (natuur)begraafplaats.
Met vriendelijke groet,
Milou Demaret
Nunazorg

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder