Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

loon mbt testamentair executeur

7 januari 2016

Vraag nummer: 44776

Goedenavond,
Ik ben testamentair executeur van een vriendin die in 2013 is overleden.
In het testament staan 2 verschillende dingen mbt een vergoeding hiervoor.
Er staat:
*De bewindvoerder zal voor zijn werkzaamheden geen beloning genieten.
Maar verderop in het testament staat:
*Ik ken aan de executeur voor zijn werkzaamheden het wettelijk loon toe.
Ik ben in conflict met de kantonrechter hierover want ik heb naast het beheren van de financiën ook b.v de begrafenis verzorgt,het huis verkocht,alle rekeningen die nog open stonden betaald .
Kunt u mij vertellen of ik recht heb op een vergoeding en hoe ik dit met de kantonrechter moet overleggen?

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Er is een verschil tussen de bewindvoerder en de executeur. Ik begrijp niet goed waarom u hierover in conflict bent met de kantonrechter. Zonder het testament gelezen te hebben en te weten welke rol de kantonrechter nu speelt (vereffening? Minderjarige kinderen?) kan ik hier geen juist antwoord op geven.

De verklaring van erfrecht zal hierover wellicht ook duidelijkheid moeten geven.

Het enige wat u kunt doen is uitleg vragen aan de notaris of ons een mail sturen met de onderliggende stukken. (let op; u vraag is te specifiek om vrijblijvend te beantwoorden)

Met vriendelijke groet,
Joke van Zoest
sce executeur, estate- en financieel planner

erfzaken
platinaweg 25
2544 ez den haag
tel 070 321 00 15
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder