Informatie geven door de executeurs


29 oktober 2019

Vraag nummer: 59091

Onze tante is 2 jaar geleden overleden. Mijn zusje en neefje zijn aangewezen om de erfenis te verdelen. We zijn in totaal metv11 neven en nichten die de erfenis krijgen. Vanaf januari 2019 ligt alles bij de belastingdienst en wat er toen gezegd is, is dat het in behandeling is genomen. Vanaf die tijd heb ik en mijn andere nichten en neven niets meer gehoord over de stand van zaken. Als ik erom vraag worden mijn zusje en neefje kwaad, omdat ze andere dingen aan hun hoofd hebben. Graag zou ik willen weten hoe lang de afhandeling nog kan gaan duren, wat de plichten zijn van de aangewezen personen die de erfenis moeten verdelen, wat onze rechten als erfgenamen zijn over het verkrijgen van informatie omtrent de erfenis.

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

De afwikkeling van een nalatenschap duurt gemiddeld genomen tussen de 1 à anderhalf jaar, zo heb ik begrepen. Natuurlijk zijn dat gemiddelden.

Het lijkt me niet meer dan redelijk dat de executeurs u (allen) goed op de hoogte houden van de stand van zaken. Wat in uw geval mogelijke stappen zijn om hen hiertoe te bewegen, kan ik niet inschatten.

Het is wellicht raadzaam om een notaris te bellen. U kunt hiervoor terecht bij een notaris in uw buurt, of u kunt gebruik maken van de notaristelefoon voor een onafhankelijk antwoord; het telefoonnummer is 0900 3469393. Op werkdagen van 9.00 - 14.00 uur (80 cent per minuut).

Ik hoop uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >