Herdenkingsbijeenkomst ter nagedachtenis van mensen die hun lichaam t.b.v. de wetenschap hebben gesteld


2 juli 2020

Vraag nummer: 61110

wanneer is de herdenkings bij een komst ter nagedenis van mensen die zich ter beschikking hebben gesteld voor de weteschap

Antwoord:

Beste vraagsteller,

U vraagt wanneer de herdenkingsbijeenkomst is voor een overledene die zijn/haar lichaam ter beschikking heeft gesteld aan de wetenschap.
Deze keuze voor ter beschikkingstelling wordt door de overledene bij leven gemaakt en is aangemeld bij een universiteit. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website waar u ook uw vraag heeft gesteld: https://www.uitvaart.nl/infotheek/begraven-cremeren-e-a/ter-beschikking-van-de-wetenschap

Op genoemde website kunt u lezen dat als een universiteit het lichaam accepteert deze universiteit voor de crematie of (anonieme) begrafenis zal zorgen. Een aantal universiteiten organiseert jaarlijks een herdenkingsdienst voor nabestaanden, medewerkers en studenten. Deze bijeenkomst is bedoeld om samen stil te staan en eer te bewijzen aan mensen die deze bijzondere gift hebben gedaan. Meer informatie hierover kunt u vinden bij de betreffende universiteit.
Daarnaast kunnen nabestaande(n), in overweging genomen de wens van de overledene, er zelf voor kiezen om een bijeenkomst te houden (en deze dus zelf te organiseren) waarin het leven van de overledene herdacht wordt.

Het is ook mogelijk dat de universiteit het lichaam om verschillende redenen niet accepteert en dan is het aan de nabestaande(n) om alsnog zelf een uitvaart te regelen.

Ik hoop dat u met dit antwoord verder kunt.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >