Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

familie woonachtig in buitenland en overleden

18 oktober 2013

Vraag nummer: 36011

Mijn oom woonde in Londen en is overleden. Geen familie aldaar. Hij was net met de vut en werkte dus niet meer. Wat nu allemaal te doen?

Antwoord:

Geachte vraagsteller,

Nu uw oom ihet Buitenland is overleden is de vraag of zijn erfenis volgens Nederlands recht of Buitenlands recht wordt afgewikkeld. Vragen die daarbij een rol spelen zijn;
Was uw oom Nederlander en zo ja, was hij al langer dan tien jaar in het Buitenland?
Heeft uw oom een testament?

U doet er verstandig aan een notaris te raadplegen om te bezien onder welk recht zijn erfenis wordt afgehandeld.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest FFP
www.nabestaandenplanner.nl
post@nabestaandenplanner.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder