Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Executeur testementair

25 november 2020

Vraag nummer: 62024

Ls
Na overlijden vindt executie plaats.
Wat is/zijn de formele regels bv. . . bij het aanwijzen van de executeur?
. handelings-
bevoegdheid
. schr. vaststelling
. e.a.

Met dank

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Uw vraag gaat over de afhandeling van een nalatenschap, het aanwijzen van een executeur en de formele regels.

In het testament van een overledene staat wie de executeur is. Heeft de overledene een testament opgemaakt? Als dit niet bekend is kunt u het opvragen bij een notaris of het Centraal Testamentenregister (CTR). Het CTR heeft geen inzage in het testament en geeft alleen aan of er een testament is en waar dat is. Op de website https://www.notaris.nl/bij-overlijden/centraal-testamentenregister kunt u meer informatie vinden. U kunt ook telefonisch contact met hen opnemen 0900 1144114; de kosten bedragen 25 cent per minuut met een maximum van 12,50 euro. Het CTR is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Meer informatie over wat een executeur doet kunt u vragen aan uw notaris of vinden op de website waar u ook uw vraag hebt gesteld: https://www.uitvaart.nl/infotheek/nalatenschap/afwikkeling-nalatenschap/executeur. Ook op de website van de notaris.nl kunt u meer over de rechten en plichten van een executeur vinden: https://www.notaris.nl/testament/executeur-benoemen.

Ik hoop u met dit antwoord verder geholpen te hebben.

Met vriendelijke groet,
Irene Welmers
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder