Eén van acht erfgenamen ligt om onduidelijke redenen dwars


24 oktober 2013

Vraag nummer: 36097

Mijn moeder is onlangs overleden. Vader is al eerder overleden. er zijn meerdere erfgenamen (kinderen). Eén van de erfgenamen weigert mee te denken aan een ontruiming van de huurwoning met een inboedel met een lage economische waarde maar "eist" een afhandeling op zijn voorwaarden. De betrokken erfgenaam (broer) is lange tijd vóór het overlijden van moeder als enige uit haar leven verdwenen, weigert kennis te nemen van de inhoud van de boedel, weigert een handgeschreven codicil te beschouwen als laatste wilsbeschikking (mijn jongste broer wordt daarin expliciet genoemd als ET) omdat het geen wettelijk erkend onderdeel van het testament is en negeert alle (email)pogingen om hem actief te betrekken bij het kennis nemen van de boedel die vooral bestaat uit enorm veel zaken die naar vuilstort en kringloop moeten. Hoe ver moet je als mede-erfgenamen gaan om een dergelijke weigeraar mee te krijgen wanneer deze halsstarrige houding de waarde van de erfenis doet dalen (extra huur, waardedaling beleggingsvermogen etc.)

Eigenlijk is bovenstaande geen vraag, maar een reactie op een eerder gestelde vraag waarvan ik de herkomst meen te herkennen........ Inmiddels is de inboedel door de overige erfgenamen(met liefdadige en onmisbare hulp van echtgenoten) eerst fotografisch en op lijsten vastgelegd en daarna respectvol en netjes uitgezocht, waar mogelijk verkocht (opbrengst toegevoegd aan de erfenis). Ook de betrokken dwarse broer heeft per email alle informatie ontvangen. Zijn reactie..... een vraag op dit forum. Deze houding had ik van een broer van mij niet verwacht. Respectloos, zinloos en onzinnig!

Antwoord:

Geachte vraagsteller,

U geeft aan dat u vermoedt dat een broer van u via deze site ook een vraag heeft gesteld. Uw vraag betreft een vraag inzake een afhandeling van een erfenis waarin de erfgenamen elkaar tegenwerken. Wij adviseren u dan ook om een mediator of advocaat in de arm te nemen. Deze rubriek is niet geschikt voor het voeren van deze discussies.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest FFP
Nabestaandenplanner/Erfzaken
www.erfzaken.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >