Checklists: Directe hulp


29 maart 2021

Vraag nummer: 62657

Beste meneer van der Putten,
Ik heb de volgende casus en zou graag advies van u krijgen over hoe te handelen in deze situatie :

Er is een man van Poolse afkomst overleden in zijn woning in onze gemeente. Hij woont al jaren samen met zijn vriendin. Zij hebben samen geen geld en maar weinig bezittingen en geen uitvaartverzekering.

Nu kunnen we als gemeente de uitvaart regelen en betalen. Maar er meldt zich nu een mevrouw die zegt dat zij familie is van de ex echtgenoot van meneer. Zij heeft offerte opgevraagd bij uitvaartondernemer en gezegd dat zij het gaat betalen. Toen er om een voorschot op de betaling werd gevraagd is ze verdwenen en heeft niks meer laten weten. Ik kan deze mevrouw ook niet bereiken.
Volgens de basisregistratie personen is de overleden meneer nog getrouwd ( dit huwelijk is mss wel ontbonden in Polen , maar er zijn nooit stukken van overlegd)
De vraag is eigenlijk:
als wij de uitvaart regelen en betalen. Kan de mevrouw die zegt familie te zijn van de ex echtgenoot nog aanspraak maken op spullen of rechten ?
De overleden man woonde samen met zijn vriendin, kan de familie van de exechtgenoot bijvoorbeeld spullen uit zijn huis opeisen, terwijl die van de overleden man en zijn vriendin zijn?
Het een warrig verhaal wellicht, maar het is ook een complexe situatie. Mocht het onduidelijk zijn, u kunt mij altijd bellen of mailen : 0651271354 of malinda.blok@boekel.nl

Alvast hartelijk dank

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Sorry voor de late beantwoording van yw vraag maar u stelt deze in de verkeerde rubriek.
De rubriek van mr. Van der Putten is juridisch advies, zie

https://www.uitvaart.nl/vraag-een-expert/juridisch-advies

Vriendelijke groet
Joke

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >