begraven


19 oktober 2015

Vraag nummer: 44018

Geachte mevrouw,

Onze familie heeft in 1991 een graf gekocht. In de akte staat dat het een graf is voor het begraven voor 3 lijken.

In 1991 is mijn oma begraven en in 1992 mijn opa. Wij waren in de veronderstelling dat er dus nog een plekje "over" was.

Toen in juni dit jaar een alleenstaande oom overleed,en we hem ook in het graf wilde begraven, bleek dat het graf geschud moest worden, omdat mijn opa in de bovenste laag begraven was en er dus geen ruimte meer was.

Wij zijn nu in bezwaar gegaan tegen de leges van het schudden van het graf omdat wij van mening zijn dat de gemeente waarschijnlijk in 1991 een fout heeft gemaakt door mijn oma in de 2e laag te begraven en niet in de 1e laag.

Wij waren niet op de hoogte dat mijn oma niet in de eerste laag begraven lag, en zijn er altijd vanuit gegaan dat er drie familieleden in het graf konden worden begraven.

Ik ben benieuwd wat jullie idee is van onze kansen? Ik heb eventueel ook nog een grafakte.

Met vriendelijke groet,
Jeanine Streefkerk

Antwoord:

Beste mevrouw,

U bent in bezwaar gegaan tegen de leges en het schudden van het graf. De reden voor uw bezwaar is dat er geen plaats was in het graf voor een derde persoon. In de akte staat dat het een graf is voor 3 personen. Of uw bezwaar gehonoreerd wordt, zal mede afhangen van de informatie die de gemeente daar nog over heeft. Het kan zijn dat er bij het begraven van uw oma wellicht mondelinge afspraken zijn gemaakt. Dat zijn factoren die kunnen meespelen.

Met vriendelijke groet,
Anja Berghout
Nunazorg

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn