Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

aanwezigheid uitvaart

1 december 2014

Vraag nummer: 40793

De opa van mijn minderjarige dochter is overleden. De vader van mijn ex. Ik heb geen kaart ontvangen. Kende hem 12 jaar. Is het dan raar dat ik naar de condoleance en plechtigheid ga voor mijn dochter? Ze was opa's lieveling dus is ook actief tijdens de plechtigheid. Ze was echt gek met hem en is heel verdrietig.
Ik ga niet naar de ter aarde stelling omdat ik dat iets persoonlijks van de familie vind.

Is dit raar of naar behoren.

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Het is erg persoonlijk hoe mensen reageren op de aanwezigheid van niet genodigden. Het wordt vaak niet erg gewaardeerd.
De reden van aanwezigheid kan dat wel veranderen.
Het lijkt mij goed, als het enigszins mogelijk is, uw eventuele aanwezigheid en reden te bespreken met de directe nabestaanden.
Als uw dochter het fijn vindt dat u er ook bij bent kan zij het misschien bespreekbaar maken?
Dan wordt ook snel duidelijk wat de directe nabestaanden hiervan vinden.

Met vriendelijke groet,

Wendy van der Kooij
Nunazorg

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder