Lidmaatschappen en abonnementen


15 juli 2020

Vraag nummer: 61216

Het formulier beneficiaire aanvaarding is onderweg naar de rechtbank. Mogen we intussen al wel lidmaatschappen en abonnementen opzeggen?

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Wat wel en niet mag bij het beneficiair aanvaarden van een erfenis komt heel precies. Het is belangrijk dat dit proces goed verloopt.
U geeft aan dat het formulier of de verklaring onderweg is naar de rechtbank. Van deze verklaring wordt door de rechtbank een akte opgemaakt en dan is duidelijk wie bevoegd is om de erfenis (waaronder het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen) af te handelen. Meer informatie hierover treft u aan op de website van de Rechtspraak.nl (https://www.rechtspraak.nl/SiteCollectionDocuments/informatieblad-beneficiaire-aanvaarding.pdf).

Er zou nog een reden kunnen zijn om te wachten met het opzeggen van (een aantal) abonnementen en lidmaatschappen. Het opzeggen van een abonnement kan niet meer terug gedraaid worden; een reden om goed na te denken over de gevolgen hiervan. Door het opzeggen is het mogelijk dat dierbare informatie niet meer beschikbaar is waardoor het verstandig kan zijn om deze informatie eerst veilig te stellen. U kunt bijvoorbeeld denken aan de stem van de overledene in een voicemailbericht of de laatste WhatsApp contacten die onbereikbaar zijn als een telefoonabonnement is op gezegd.
Op de website van Digital Funeral Professionals (https://digitalfuneralprofessionals.com) kunt u hierover verdere informatie opdoen.

Ik hoop dat u met dit antwoord verder kunt.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >