Woning staat nog op naam overledene


19 maart 2012

Vraag nummer: 27864

Ik kwam er een paar weken terug achter dat de woning nog steeds voor de helft op naam van mijn overleden echtgenoot staat. Ik schrok er erg van want mijn man is al zeven jaar geleden overleden. Ik vind het vervelend, wat moetik doen.

Vr gr

Antwoord:

Geachte mevrouw Groen,

Na een overlijden ontvangt de dienst van het kadaster (waar alle onroerende zaken staan geregistreerd) niet automatisch een bericht op wiens naam het eigendom van de woning is overgegaan. Dat is ook de reden dat de woning nog op naam staat van uw man staan (of op naam van de erven)

Om het bezit juist geregistreerd te krijgen kunt u, als u een akte van erfrecht heeft laten opstellen, aan de betreffende notaris alsnog vragen om de akte van erfrecht in het kadaster te laten registreren.

Indien er nog geen verklaring van erfrecht is opgemaakt is het raadzaam dat nu te gaan regelen en de notaris te vragen de akte in te schrijven bij het kadaster.
Het kan ook zijn dat er ipv een akte van erfrecht een akte van verdeling moet worden opgemaakt, ook deze kan in het kadaster worden geregistreerd. Let op: Voor registratie bij het kadaster kunnen kosten worden gevraagd.

Ik vertrouw er op uw vraag naar tevredenheid te hebben beantwoord.

Met een vriendelijke groet,

Joke van Zoest
Nabestaandenplanner

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >