Is de woning van mijn vader mijn probleem als hij overlijdt?


22 juni 2021

Vraag nummer: 63197

Beste

Mijn moeder is al 10 jaar geleden overleden ik had toen toen al 15 jaar geen contact met mijn ouders. In de laatste tien jaar heb ik geprobeerd om toch het contact te vernieuwen, dit is helaas niet gelukt. Nu is mijn 84 jaar, heeft zover ik weet alleen schulden geen geld. Ik ben min of meer verplicht mijn vader te laten cremeren. Geen probleem maar.... Hij heeft al zijn goederen zoals bijv tv en radio-installatie lampen en dergelijke verdeeld onder kennissen, en vast laten leggen bij een notaris, ook hier heb ik geen probleem mee. Alleen ik zelf ben 60 jaar en ben niet bij machtte en mijn man ook niet want die is ernstig ziek om het huis leeg te maken verder en op te leveren. Ook woont hij niet in buurt. Ik heb nog een broer die jonger is als ik en gelukkig gezond en die gaat het ook niet doen hoe moet ik dat huis opleveren bij de woningbouw? Daar heb ik dus een probleem mee, want wat zijn mijn rechten en plichten in deze.


Vriendelijk bedankt voor uw antwoord

Antwoord:

Beste vraagsteller,

U kunt de nalatenschap verwerpen (lees dit artikel: https://www.uitvaart.nl/infotheek/nalatenschap/wat-te-doen-met-de-erfenis/de-erfenis-verwerpen)
Na overlijden van uw vader neemt u contact op met de verhuurder om te melden dat u de erfenis verwerpt. (let op: wanneer u minderjarige (klein)kinderen heeft is verwerpen niet altijd verstandig)

Joke

Leefmeester en professioneel executeur
Levenszaken en erfzaken
M: post@levenszaken.nl
T: 070 321 00 15

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE