Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

wat doen als de erflater schulden heeft

25 januari 2015

Vraag nummer: 41309

Geachte meneer of mevrouw,

De situatie is als volgt:
Mijn zoon heeft ivm geen werk waarschijnlijk behoorlijke schulden gemaakt vanwege het niet meer kunnen betalen van zijn hypotheek en zorgverzekering. Nu is hij uit zijn huis gezet, dat geveild is door de bank. Wat kunnen of moeten wij als ouders doen, om geen deel te hebben aan zijn schulden. Zijn wij automatisch erfgenamen bij overlijden of niet kunnen betalen?

Met vriendelijke groeten, John Jawahier.

Antwoord:

In geval van overlijden van uw zoon kunt u de erfenis verwerpen. Ik hoop echter dat u nog heel lang van uw zoon zult genieten.
let op, niet in alle gevallen is verwerpen een optie!

Joke van Zoest
SCE-executeur, Financieel en Estate Planner
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl
070 321 00 15

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder