Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verwerpen bij huwelijk in gemeenschap van goederen

7 oktober 2014

Vraag nummer: 40153

Mag je wel in de auto blijven rijden als je de erfenis van je echtgenoot weigert, terwijl je in gemeenschap van goederen was gehuwd?

Antwoord:

Wettelijk gezien behoort de helft van de gemeenschap u toe. Dat betekent dat de auto waarschijnlijk voor de helft aan u behoort. Echter, u heeft de erfenis verworpen, dat heeft u, naar ik aanneem, met een reden gedaan. Indien de reden is dat er hoge schulden zijn bedenk dan dat u thans ook de helft van de schulden waarschijnlijk aan u behoort. Sterker nog, wanneer u bv voor de hypotheek mee heeft getekend bent u waarschijnlijk ook hoofdelijk aansprakelijk voor de gehele schuld. U doet er goed aan uw situatie in een totaalplaatje te bezien en dan te kijken welke schulden en bezittingen thans van u zijn. U heeft in uw situatie echt baat bij goed advies.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest FFP
SCE executeur, Financieel en Estate Planner bij
erfzaken
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder