tweetrapstestament verwachters zijn mijn kinderen


28 maart 2022

Vraag nummer: 64640

Onze moeder is een aantal weken geleden overleden en heeft in 2005 een tweetrapstestament opgemaakt. Mijn vader is reeds dertig jaar geleden overleden. Ik heb een broer, samenwonend en zonder kinderen. Zelf ben ik in 2004 voor de tweede maal getrouwd in gemeenschap van goederen.
Dit tweetrapstestament is zo opgesteld dat zowel mijn broer als ik de helft erven. Alleen bij mij is het zo geregeld dat mijn deel niet in mijn boedel mag vallen en de verwachters mijn twee dochters zijn.
Ik wordt nu dus verplicht jaarlijks aan mijn twee dochters aan te geven wat ik met "mijn" erfenis doe. Hier zitten mijn kinderen niet op te wachten en willen dit ook helemaal niet.
Mijn vraag en ook namens mijn twee dochters is, hoe nu verder en kunnen we hier met z'n drietjes iets aan doen en het op een andere manier regelen.
Ik hoop dat u ons iets wijzer kunt maken.

Met vriendelijke groet,

Jack Carol

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Ik begrijp uw vraag ongeveer. Echter, een tweetrapstestament is dermate complex dat ik geen vragen hierover goed kan beantwoorden. Alles hangt af van de omschrijving in het testament. Ik adviseer u de vragen aan de notaris te stellen die het testament heeft opgemaakt, zodat uw vragen correct worden beantwoord.

Met vriendelijke groet,

Joke
Erfzaken en Levenszaken

Platinaweg 25
2544 EZ DEN HAAG
T 070 321 00 15
E post@levenszaken.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >