Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Schulden boedelbeschrijving

9 januari 2022

Vraag nummer: 64159

Goedendag,

Vader is recent overleden, mijn broer en ik hebben erfenis zuiver aanvaard. Op dit moment bezig met administratieve afwikkeling en zijn bezig met opstellen van onderhandse boedelbeschrijving o.a. t.b.v. aangifte erfbelasting.

Hoe zit het precies met kosten die gemaakt worden na overlijden. Hierbij denken aan nog mogelijke belastingaanslag 2021, huurlasten na overlijden tot opzegging huur, nutslasten e.d., zijn deze als schuld op te voeren in de boedelbeschrijving?

BVD voor uw reactie.

Mvg

Antwoord:

Beste vraagsteller,

De belastingen over 2021 zijn terug te voeren op de nalatenschap. De huur na overlijden feitelijk niet, toch niet in de fiscale boedelbeschrijving.

Met vriendelijke groet,

Joke Mourits

(Levens)executeur en financieel planner.

post@levenszaken.nl
T: 070 321 0015

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder