Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Reserveren gelden uitvaart

16 november 2012

Vraag nummer: 32726

Op welke wijze kunnen mijn ouders een deel van hun spaargeld reserveren voor hun begrafenis, dit op een zodanige wijze dat bij opname in een verzorgingshuis deze reservering niet kan worden aangesproken ter betaling van zorgkosten uit het eigen vermogen?

Antwoord:

Geachte vraagsteller,

Er zijn verschillende manieren om geld voor een uitvaart te reserveren of veilig te stellen. Dat kan via een uitvaartverzekering, en als uw ouders op leeftijd zijn, dan kan dat tegen betaling van een koopsom. Een voordeliger oplossing is echter een uitvaartdepot. Veel uitvaartondernemers kennen een dergelijk uitvaartdepot.Bij een bank kunt u terecht voor een zgn. uitvaartdeposito. Deze reservering wordt, tot een bedrag van € 6.859, niet tot het vermogen in box 3 gerekend.

Ik vertrouw er op u vraag hiermee te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest FFP
Nabestaandenplanner
www.nabestaandenplanner.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder